Retrait van Martine Voet uit Waregem
in samenwerking met Julie Goeminne van Puur Zijn.

Interesse of graag meer informatie, neem dan vrijblijvend contact op!

Maak een afspraak

Wat is retrait

In retraite gaan is je terugtrekken op een plek veelal omringd door prachtige natuur. Om tot jezelf te komen. Je neemt afstand van je werk, partner, verplichtingen en dagelijkse afleidingen, om rust in je hoofd en lichaam te vinden en volledig te kunnen ontspannen, zodat er ruimte ontstaat om het oude los te laten.

JEZELF TERUGTREKKEN

De vertaling van het woord retreat vanuit het Engels is retraite in het Nederlands. Retraite betekent letterlijk ‘terugtrekken’ of ‘afzonderen’. Wanneer je een plek in de schaduw onder de boom vindt, is dat bijvoorbeeld de perfecte retraite voor jou om te ontsnappen aan de zon. Al van oudsher gingen soldaten in retraite. Zo trokken de soldaten zich terug wanneer ze een nederlaag hadden te verwerken, om hun wonden te likken en moed te verzamelen voor een nieuwe strijd. Als je erover nadenkt is dit eigenlijk een heel natuurlijk verloop.

LETTING GO OF THE OLD

Tegenwoordig trekken we nog steeds ten strijde. Het gaat nu vaak om de innerlijk strijd. De strijd die je voert tegen een eindeloze gedachtestroom of emoties die je ervaart zoals verdriet door gebeurtenissen uit het verleden of angst en onzekerheid over de toekomst.
In retraite gaan en jezelf even terugtrekken om deze strijd te laten voor wat het is en in alle rust te kunnen genieten en ontspannen, is iets wat we eigenlijk te weinig doen. Terwijl dat heel gezond is en we het hard nodig hebben, evenals bovengenoemde soldaten.

 Overzicht Aankomende retrait


21 - 26 september 2019


Cortijgo La Salinas 


28 februari- 1 maart 


New You Weekend


27 - 2 mei 2020


Cortijgo La Salinas (geannuleerd vanwege de crisis)


12 - 17 september 2020


Cortijgo La Salinas (geannuleerd vanwege de crisis)


9-10-11 november 2020


New You weekend Domburg Nederland

Volg mij op Instagram

Martinevoet

Volg mij op YouTube

YouTube

Neem nu contact op met Martine Voet in Waregem!